Πέμπτη, Φεβρουαρίου 15, 2007

MASS INDEX-Educational sample chart

Press chart to enlarge and view sample for the Mass Index.
==============================================
Ταλαντωτής με ιδιότητα, να παρέχει σαφείς ενδείξεις αναστροφής της κύριας τάσης των τιμών. Εντοπίζει το φαινόμενο μάλιστα, λίγες ημέρες πριν πραγματοποιηθεί.

Πιθανή ένδειξη αναστροφής είναι το φούσκωμα του Mass 25 ημερών Φουσκώνει όταν διασπά ανοδικά την γραμμή του 27 .Όταν στην συνέχεια υποχωρήσει κάτω από το 26,5 δίνεται η ένδειξη αναστροφής της τιμής.

Μπορεί να έλθει μετά από ανοδική ή καθοδική τάση τιμών ή ακόμα και μετά από ζώνη συναλλαγών (ατασική).Η ένδειξη της κατεύθυνσης έρχεται με την εξέταση της κλίσης του κινητού μέσου των 9 ημερών του.

Την ημέρα που διασπάται καθοδικά το 26,5 εξετάζουμε την κλίση που έχει ο ΜΑ9ημ και παίρνουμε σήμα αναστροφής, δηλαδή κίνηση της τάσης τιμών προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Όταν ο δείκτης κορυφώνει πάνω από το 27 και δεν διασπά καθοδικά το 26,5 ,τότε αναμένεται προέκταση της υφιστάμενης τάσης και το σήμα μετατίθεται για την στιγμή διάσπασης του 26,5.

Όσο μεγαλύτερο διάστημα μείνει ο δείκτης πάνω από το 27 τόσο πιο μεγάλο θεωρείται το ενδεχόμενο να πλησιάζουμε προς περιοχή εξάντλησης της τάσης τιμών.

Για άνοδο είναι πολύ αξιόπιστο ενώ για πτώση για να σιγουρευτούμε 100% πρέπει να διασπάσει καθοδικά τον 30άρη και μετά από μεγάλες περιόδους ανόδου και τον 45άρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: