Παρασκευή, Δεκεμβρίου 08, 2006

Τα εκπαιδευτικά διαγράμματα

Στα εκπαιδευτικά τεχνικά διαγράμματα κινητών αξιών και δεικτών , που ενίοτε παρατίθενται στο blog η προσπάθεια έγκειται στο να εντοπιστούν τεχνικές λεπτομέρειες άξιες να μνημονευτούν.

Αν υπήρχε ενα λογισμικό πρόγραμμα ικανό να ανιχνεύσει τις συνθήκες αξιολόγησης του ανθρώπινου νού θα ήταν ευκολότερα.

Μέχρι τότε η έρευνα ( exploration) γίνεται δια χειρός και είναι δύσκολο να εντοπιστούν όλοι οι σημαντικοί σχηματισμοί και μορφοσειρές.

Στα έως τώρα τεχνικά εκπαιδευτικά διαγράμματα του blog έχουν καταγραφεί μερικά παραδείγματα.

Όπως αυτό στην Ριντένκο που ήταν ενας μεγάλος σχηματισμός συγκέντρωσης και ο χρόνος ήρθε ακριβώς εκεί που έπρεπε για να γίνει το break.

Όπως στην ΕΤΕ που απομονώθηκε η καταληκτική σφήνα και η διάσπασή της και είναι το διάγραμμα under control.

Η στο διάγραμμα της ΆΛΦΑ όπου εντοπίστηκε μια swing area και μετέπειτα παρακολουθείται η κίνηση μέσων στόχων-retrc-και ενδεχόμενο break up.

Όπως στο διάγραμμα της ΜΟΗ όπου επιχειρήθηκε μια αντιθετική στο break triangle σκέψη με τον συνδυασμό των side by side candles και πήγε καλά με τον στόχο του ενός ευρώ απο 19.50-20.50 ( υπολογίζεται και το προμέρισμα).

Στο εκπαιδευτικό διάγραμμα ΔΟΛ η συνθήκη εισόδου δεν έχει εκπληρωθεί αφού η αξία συνεχίζει να κινείται έξω απο το κανάλι και κάτω απο το break up της 2.83 όπως είχε αναφερθεί.

Στο επίσης εκπαιδευτικό διάγραμμα Σιδενόρ βρέθηκε εν σημαντικό σημείο Pull back στην μετοχή σε μια νευραλγική περιοχή , όπου το στόπ ήταν μόνο μερικά λεπτά του ευρώ και ο στόχος όπως χαράκτηκε στο διάγραμμα αρκετά μεγαλύτερος.

Μάλιστα αμέσως μετά η αξία σχημάτισε ακόμα ενα αξιόπιστο σχήμα του double bottom στο 6.46 και ενα break ακολούθως στο 6.90 και σήμερα είναι στον στόχο 7.50 πάνω κάτω.

Επειδή οι στόχοι και μορφοσειρές έχουν πάντα εντός και ενα στόπ σε περίπτωση μη βεβαίωσής τους και απο την άλλη μια διαχείριση της θέσης επιβάλλεται στην αποκόμιση κερδών.

Αυτή μπορεί να είναι διαχείριση των χρηματικών μας διαθεσίμων και της αναλογικότητας του ρίσκου και του προσδοκώμενου κέρδους ( risk-reward) η μια απλή τεχνική διαχείριση της θέσης με κυλιόμενα take profits.

Καλή συνέχεια.

3 σχόλια:

Γατος_με_απαλες_πατουσες είπε...

Δημητρη αλλαξε το χρωμα των γραμματων, μαυρο φοντο με μπλε κειμενο δεν διαβαζεται.
Προσθετω επισης την κινηση του χατζηιωαννου σαν ενα ακομη παραδειγμα ολικης ανατροπης ενος σκηνικου το οποιο αξιζει να μελετηθει, που θα ηρεμησει και ποια κινηση και προς τα που θα κινηθει ... σαν ενας αλλος καρδασιλαρης;;

αβε

WOLF είπε...

Οκ άλλαξε Νίκ,

Thnx,

Καλημέρα.

WOLF είπε...

Νικόλα,

Αν στα διαγράμματα των αξιών που κάνεις αναφορά , βρίσκεις πως υπάρχει τεχνικό ενδιαφέρον και μια στρατηγική άξια να αναφερθεί σαν εκπαιδευτικό παράδειγμα ,
μπορείς να τα βάλεις στο blog.
Δηλαδή στέλνεις την εργασία σου στο e-mail μου και την δημοσιεύω επ' ονόματί σου.

Ευχαριστώ.